Vliegverkeer Eindhoven Airport ernstig ontregeld door storing IT-netwerk Defensie

Vliegverkeer Eindhoven Airport ernstig ontregeld door storing IT-netwerk Defensie
Beeld: Eindhoven Airport / web

Vliegverkeer Eindhoven Airport ernstig ontregeld door storing IT-netwerk Defensie

Een landelijke systeemstoring bij het IT-netwerk van Defensie heeft voor veel problemen gezorgd bij het vliegveld Eindhoven. Op de website liet het vliegveld woensdagochtend weten dat er in ieder geval tot 17.00 uur woensdagmiddag geen vliegverkeer mogelijk was vanaf de luchthaven. 

Ondertussen begon rond 16.35 uur het vliegverkeer langzaam op start te komen met een vertrekkende vlucht naar het Spaanse Málaga. Tientallen andere vluchten werden gedurende de dag geannuleerd, hadden te maken met vertragingen of werden naar andere vliegvelden gestuurd. 

Op woensdag zouden zo’n 20.000 reizigers vertrekken of aankomen in Eindhoven. Sommige vluchten werden omgeleid via Schiphol, Brussel of Weeze. De laatste vlucht die vertrok vanaf Eindhoven stond gepland om 21.15 uur, en de laatste aankomende vlucht zou landen om 22.55 uur.

Eindhoven Airport is het enige Nederlandse vliegveld dat te maken heeft met de storing, omdat dit het civiele gedeelte van de militaire vliegbasis Eindhoven is en daarom valt onder het beheer van Defensie.

Gedurende de dag werden vluchten naar Gran Canaria, Málaga en andere Spaanse vliegvelden geannuleerd of omgeleid. Rond 16.35 uur begon er weer wat schot in de vluchten te komen, maar verwacht wordt dat er nog een lange nawerking zal zijn vanwege de storing. Kijk op DEZE WEBSITE naar het actuele overzicht van de vluchten.