Spaanse belastingdienst biedt woningen in Alicante vanaf 35.000 euro aan tijdens veiling

Spaanse belastingdienst biedt woningen in Alicante vanaf 35.000 euro aan tijdens veiling
Beeld: via canva.com

Spaanse belastingdienst biedt woningen in Alicante vanaf 35.000 euro aan tijdens veiling

De Spaanse belastingdienst, ofwel de Agencia Tributaria en Hacienda, speelt een grote rol in de vastgoedsector in Spanje. Nu er steeds meer zorgen zijn over stijgende huizenprijzen en de betaalbaarheid van woningen, biedt deze instantie een geweldige kans voor iedereen die op zoek is naar aantrekkelijke woonruimte in populaire regio’s zoals Alicante. We hebben het over de opvallende veilingen (subastas) van de belastingdienst, waar in Alicante 17 verschillende onroerende goederen te koop zijn, variërend van woningen vanaf 35.000 euro.

Het is algemeen bekend dat de huizenprijzen in Spanje, vooral in populaire kustgebieden zoals Alicante, enorm zijn gestegen. De gemiddelde prijs per vierkante meter in de provincie Alicante ligt nu boven de 2133 euro. Dit heeft veel toekomstige kopers in de put geholpen, die zich afvragen of ze ooit nog een huis kunnen bemachtigen.

De Spaanse belastingdienst speelt een belangrijke rol bij onroerend goed dat in beslag is genomen. Ze veilen regelmatig panden of terreinen die eerder toebehoorden aan schuldenaren die hun financiële verplichtingen niet zijn nagekomen. Dit is een unieke kans voor geïnteresseerden om vastgoed te kopen voor een fractie van de marktprijs.

Zo zijn er momenteel 17 verschillende onroerende goederen beschikbaar in Alicante, variërend van woningen tot commerciële panden, bouwgrond en zelfs garages. Deze veilingen worden zorgvuldig beheerd en bieden een transparante manier voor kopers om toegang te krijgen tot deze activa.

Potentiële kopers moeten zich inschrijven voor deze veilingen, wat betekent dat ze een bod kunnen uitbrengen op het onroerend goed dat hen interesseert. De biedingen beginnen vaak laag, waardoor het mogelijk wordt om aanzienlijke kortingen te krijgen ten opzichte van de marktwaarde.

De Spaanse belastingdienst organiseert regelmatig veilingen via haar officiële platform, waarmee geïnteresseerden gemakkelijk informatie kunnen verkrijgen over beschikbare onroerende goederen. 

Voorbeelden

Een van de meest opvallende aanbiedingen is een woning in Ibi, met een volledige eigendom van 100%, die wordt geveild voor slechts 35.777 euro. Dit biedt een ongekend voorbeeld van hoe kopers enorm kunnen besparen.

Daarnaast is er een woning in Benidorm, een populaire toeristische bestemming, die wordt geveild voor iets meer dan 36.000 euro. Voor velen is dit een droom die werkelijkheid wordt.

Er wordt een appartement in Villajoyosa geveild voor iets meer dan 88.000 euro, en een woning in Elda gaat al onder de hamer voor iets meer dan 74.000 euro.

Ga naar de inhoud