In de Mercadona op zoek naar de partner van je dromen met een omgekeerde ananas

In de Mercadona op zoek naar de partner van je dromen met een omgekeerde ananas
Beeld: ai-beeld / redactie

In de Mercadona op zoek naar de partner van je dromen met een omgekeerde ananas

Alles begon met een TikTok filmpje dat 1,5 miljoen keer bekeken werd. Na Tinder en discotheken, lijken supermarktketens nu even the place to be om te flirten en misschien wel een partner tegen het lijf te lopen. Staat jouw liefde misschien in de Mercadona?

Vivy Lin (@yosoyvivylin) had waarschijnlijk niet verwacht dat haar filmpje al snel 1,5 miljoen keer bekeken zou worden op TikTok en zelfs het nationale nieuws zou halen. Ze vraagt er in wat het beste uur is om in de Mercadona te ‘scoren’, hetzij een partner of flirt op de kop te tikken. Sinds dat moment gaan elke dag duizenden gebruikers tussen 19 en 20 uur in de supermarkt op zoek om nieuwe mensen of de liefde van hun leven te ontmoeten of ten minste om te kijken waar die nieuwe mode nu om draait.

Alleen is het niet genoeg gewoon aanwezig te zijn. Opdat de rest van de singles weten dat je op zoek bent naar een romantische verbinding, hoor je een duidelijk stappenplan te volgen. Geïnteresseerde klanten komen zoals gezegd tussen 19 en 20 uur naar de Mercadona. Ze leggen er een ananas omgekeerd in hun karretje, gaan naar de wijnafdeling en botsen dan met hun karretje tegen iemand anders. Tenminste, wanneer die andere persoon hen aantrekt en ook een omgekeerde ananas in zijn of haar karretje heeft liggen.

Niets is echter onfeilbaar. Voor je het weet treedt er verwarring op. Wie snoep of chocolade in zijn kar heeft, toont dat hij of zij een serieuze of duurzame relatie zoekt. Als je salade of groente koopt, toon je dan weer op zoek te zijn naar iets casual zonder veel verplichtingen.

In de Mercadona van Zaragoza vindt niet iedereen de grap even leuk. Rond 19.30 uur liggen er slechts drie ananassen in het rek. Brute pech voor wie gewoon zin had in dat stuk fruit. Het valt nog af te wachten hoe lang de trend duurt, maar wie zin heeft kan het vast snel eens gaan proberen.

@yosoyvivylin ¿Lo sabíais? 🤣🤣🤣🤣 // Muero con las cosas de mi @Carla Alarcón Román ♬ Quirky Suspenseful Indie-Comedy(1115050) – Kenji Ueda