Betalen voor een etentje met onbekenden: de laatste gastronomische mode in Madrid

Betalen voor een etentje met onbekenden: de laatste gastronomische mode in Madrid
Beeld: via canva.com

Betalen voor een etentje met onbekenden: de laatste gastronomische mode in Madrid

De wereld van de applicaties lijkt geen einde te kennen. Via een algoritme worden onbekende mensen samengebracht die op zoek zijn naar een nieuwe gastronomische ervaring en/of een partner. Het idee? Elke woensdag worden in de Spaanse hoofdstad Madrid tientallen onbekenden samen aan een tafel gezet om te zien wat er gebeurd.

De zin in nieuwe ervaringen lijkt onstilbaar. In Madrid verspreidt zich via sociale netwerken en influencers zo een nieuwe trend. Via een betalende applicatie kun je er nu zelf in een groep onbekenden worden gedropt om vervolgens samen een avond rond de tafel te gaan zitten.

Laura Ochoa, 37 jaar oud, opent zo elke week haar appartement voor zes onbekenden. Ze maakt een menu klaar dat het beste van de Japanse en de Spaanse keuken samen brengt. Al sinds bijna twee jaar nodigt ze wekelijks een groep onbekenden uit.

Alles begon toen Laura tijdens de pandemie haar liefde voor het koken ontdekte. Eerst nodigde ze enkel vrienden uit, maar toen bedacht ze zich dat ze ook iets kon verdienen met haar hobby. En 1+1 werd 2. Laura ging via een applicatie op zoek naar onbekenden en bracht hen wekelijks samen aan tafel. Vooral het financiële vormt nog een barrière. Een etentje bij Laura kost al snel 65 euro (drank exclusief) en dat is voor sommigen uitdagend, zeker aangezien je niet weet met wie je er terechtkomt.

In januari verscheen uiteindelijk de applicatie Timeleft. De app heeft 22.000 gebruikers en elke woensdag nemen zo 300 mensen deel aan dinertjes onder onbekenden op verschillende locaties. Het enige wat je hoeft te doen is een profiel aanmaken. Het algoritme brengt je vervolgens samen met mensen met wie je in principe een goede klik zou kunnen hebben.