74-jarige Belgische zwemmer verdronken in Calpe

74-jarige Belgische zwemmer verdronken in Calpe
Beeld: via canva.com

74-jarige Belgische zwemmer verdronken in Calpe

Op donderdag 29 augustus 2024 vond er een droevig incident plaats aan de Playa de Levante in Calpe, aan de Costa Blanca. Een 74-jarige man uit België, die aan het zwemmen was, is helaas verdronken. Ondanks de snelle hulp van het medische team, kon zijn leven niet meer gered worden. Deze Belgische man sluit zich helaas aan bij de zes andere slachtoffers van verdrinking deze zomer in de regio Valencia.

Een 74-jarige man is op donderdag 29 augustus overleden door verdrinking op het Levante-strand in Calp (Alicante). Na de eerste melding werd meteen een SAMU ambulance-eenheid naar de plaats van het voorval gestuurd om de man te helpen, die bewusteloos uit het water werd gehaald.

Het medische team heeft geavanceerde reanimatie toegepast, maar er was geen reactie, waardoor het overlijden werd bevestigd. Later bleek dat het om een oudere man met de Belgische nationaliteit ging.

Na het overlijden van de Belgische man is het aantal verdrinkingen in de maand augustus in de hele Valencia regio op zeven komen te staan. Dit maakt Valencia de regio met het hoogste aantal verdrinkingen in de zomer 2024 in Spanje.

Het overlijden dat op donderdag 29 augustus heeft plaatsgevonden, voegt zich bij de andere zes incidenten die in augustus hebben plaatsgevonden. Op 27 augustus overleed een man in Cullera; op 26 augustus werd iemand aangetroffen in Massalfassar; op 17 augustus verdronk er een man op het strand van Saler; op 15 augustus overleden er twee personen in Dénia en Alboraya; en op 4 augustus overleed een man in Santa Pola.

In de hele gemeenschap zijn het aantal verdrinkingsslachtoffers dit jaar al flink hoger dan voirg jaar. Eind augustus 2023 registreerde de Valencia regio 38 doden door verdrinking, terwijl dat in 2024 inmiddels is gestegen naar 50.