Verandering in openingstijden bij de Mercadona supermarkten

Verandering in openingstijden bij de Mercadona supermarkten
Beeld: via canva.com & mercadona

Verandering in openingstijden bij de Mercadona supermarkten

De zomer komt ten einde, wat niet alleen betekent dat de warme dagen voorbij zijn, maar ook dat we weer terugkeren naar onze vertrouwde dagelijkse routines. Voor veel mensen is boodschappen doen een belangrijk onderdeel hiervan. Mercadona, de grootste supermarktketen in Spanje, heeft aangekondigd dat ze vanaf september hun openingstijden gaan aanpassen.

Bij Mercadona veranderen ze zoals gewoonlijk hun openingstijden met de komst van de herfst. Die tijden zijn niet alleen seizoensgebonden, maar hangen ook af van lokale gewoonten en wat klanten nodig hebben. In de zomer hadden honderden winkels in toeristische gebieden langere openingstijden, en sommige waren zelfs op zondagmorgen geopend. Maar dat gaat nu stoppen.

De verandering bij Mercadona gaat in op 1 september, als de winkels weer hun winteropeningstijden hanteren. Dit houdt in dat de winkels van maandag tot zaterdag open zijn van 09:00 tot 21:30 uur en op zondag gesloten blijven. Hiermee komt er een einde aan de zomeruren, waarbij de winkels tot 22:00 uur geopend waren.

De wijziging van de openingstijden heeft directe gevolgen voor de klanten van Mercadona. Dit kan voor veel mensen betekenen dat ze hun boodschappen iets anders moeten inplannen. Klanten die gewend zijn om ‘s avonds laat te winkelen, zullen zich moeten aanpassen aan de nieuwe sluitingstijd van 21.30 uur.