Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (112)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (112)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (112)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Deze aflevering van twee leeuwtjes in Spanje: Tom gaat op pad als makelaar. Zoals jullie gelezen hebben is de verbouwing van onze B&B afgerond. Sinds mei 2024 werkt Tom voor een bevriende makelaar in het bezit van de juiste papieren en certificaten. Het is echt een hobby om huizen te laten zien en mensen te enthousiasmeren over een leven in Spanje. Veel van onze gasten zijn mensen die een huis hebben gekocht en wachten op de overdracht, maar ook een groot deel zijn zich aan het oriënteren of daadwerkelijk een huis willen kopen. De regio waar wij wonen is populair bij buitenlanders die eens wat anders willen dan de drukte van de kustregio’s. Lekker genieten van rust, maar af en toe toch een dagje naar het strand en niet te ver van het vliegveld en leuke Spaanse steden zoals Alicante, Murcia en Elche.

Grofweg heb je 3 typen woningen te weten: nieuwbouw, jonge bestaande bouw (vanaf het jaar 2000) en oude woningen zoals Fincas op het platteland. Vooral bij de laatste categorie ligt mijn hart, geen verrassing als je de stijl van onze B&B kent. Als ik met klanten bezichtigingen ga doen kom ik soms echt pareltjes tegen. Zo ook afgelopen week. De klanten waren zich aan het oriënteren en verliefd op de regio geworden. Samen met de planning op kantoor hadden ze een lijst van ongeveer 4 huizen die we bezichtigden. Voor de “grap” had ik er nog een verrassings-huis tussen gezet, een stuk onder hun budget, maar er moest wel wat aan verbouwd worden. Ze hadden er weinig fiducie in dat deze “bouwval” wat voor hen zou zijn, maar bij aankomst waren ze erg enthousiast geworden van de charme en ging het bloed sneller stromen. Geweldig!

Later zijn we nogmaals bij het huis geweest, nu met een aannemer. Het is een mooi statig pand van minstens 150 jaar oud met geweldig mooie vloeren en hoge plafonds. Er is ook een bodega en een grote tuin met olijf en amandelbomen. Als kers op de taart: het mooiste uitzicht denkbaar! Maar…. Er moet wel een nieuw dak op, de elektra moet worden vervangen, nieuwe water aan-en afvoer, nieuwe ramen etc. Dus reken maar op minimaal €100.000 verbouwingskosten, maar daarna hebben ze een parel van een huis op het platteland in Spanje waar iedereen jaloers op zal zijn. Dit soort verkopen geeft mij zoveel voldoening en plezier. Deze mensen sliepen ook in onze B&B en raakten niet uitgepraat hierover, tekeningen maken, rekensommetjes en wat al dan niet meer. ZO LEUK! Ook op zoek naar je droomhuis in Spanje? Neem eens contact met me op! Saludos Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.