De tragische dood van een 21-jarige Nederlander op Mallorca

De tragische dood van een 21-jarige Nederlander op Mallorca
Beeld: Google Maps

De tragische dood van een 21-jarige Nederlander op Mallorca

Een 21-jarige Nederlandse toerist is overleden onder verdachte omstandigheden in Playa de Palma op Mallorca. Het vermoeden bestaat dat hij is overleden als gevolg van koolmonoxidevergiftiging. De identiteit van de overleden Nederlander is nog niet vrijgegeven, zoals gebruikelijk is bij dit soort incidenten om de privacy van de familie te beschermen. Wat wel bekend is, is dat het om een jonge man van 21 jaar oud gaat.

Het incident gebeurde in een chalet dicht bij de kust van Playa de Palma. Er waren minstens twee mensen aanwezig in het chalet: het slachtoffer dat overleden is en een andere jongeman die naar het ziekenhuis is gebracht vanwege ernstige hoofdpijn.

De alarmbellen gingen af rond het middaguur, toen het levenloze lichaam van de 21-jarige toerist werd aangetroffen in het chalet. Het feit dat dit overdag gebeurde, suggereert dat de vergiftiging waarschijnlijk ‘s nachts of in de vroege ochtend heeft plaatsgevonden, mogelijk terwijl de slachtoffers sliepen.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden niets meer doen voor de jonge Nederlander. De Nationale Politie start een onderzoek naar de exacte doodsoorzaak. Autopsie zal belangrijk zijn om alle mogelijkheden uit te sluiten en meer informatie te krijgen over eventuele onderliggende gezondheidsproblemen of andere factoren die hebben bijgedragen aan het overlijden.