Amerikaanse acteur Zac Efron verdrinkt bijna in zwembad op Ibiza

Amerikaanse acteur Zac Efron verdrinkt bijna in zwembad op Ibiza
Beeld: via canva.com

Amerikaanse acteur Zac Efron verdrinkt bijna in zwembad op Ibiza

Zac Efron, de Amerikaanse acteur bekend van zijn recente rol in de Netflix film “A familiy affair” met Nicole Kidman en Amazon Prime film “Ricky Stanicky” met John Cena, is bijna verdronken in een zwembad in zijn gehuurde villa op Ibiza. De acteur werd gereanimeerd en opgenomen met verschillende gebroken ribben in het lokale ziekenhuis. Op maandag zal de acteur met privévliegtuig terugkeren naar de Verenigde Staten om daar zijn medische behandeling voort te zetten.

Volgens de Spaanse media is de acteur met spoed in een ziekenhuis op Ibiza opgenomen na een ernstig zwembadongeluk. Dit voorval vond plaats op een vrijdag, waarbij Efron bijna verdronk in het zwembad van de villa waar hij verbleef. De situatie was zo kritiek dat cardiopulmonale reanimatie (CPR) noodzakelijk was om hem te stabiliseren. Tijdens deze ingreep liep hij ook verschillende gebroken ribben op, wat de ernst van de situatie verder onderstreept.

Gelukkig was er snel hulp ter plaatse. Twee medewerkers van de villa waar Efron verbleef, ontdekten hem in het zwembad en wisten hem uit het water te halen. Na het incident werd Efron met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij tot zaterdag onder medische observatie bleef. Hoewel zijn vertegenwoordiger de opname omschreef als een voorzorgsmaatregel, blijft de exacte toedracht van het ongeval onduidelijk.

Ondanks dat hij het ziekenhuis zondag al mocht verlaten, is Efron nog steeds herstellende. Er zijn plannen gemaakt voor zijn terugkeer naar de Verenigde Staten, waar hij zijn herstel zal voortzetten onder nauwlettend medisch toezicht. 

Zoals te verwachten valt bij een beroemdheid van Efron’s kaliber, heeft het nieuws over zijn ongeval en ziekenhuisopname veel aandacht getrokken in de media. Verschillende nieuwsoutlets, waaronder het bekende entertainmentportaal TMZ.com, hebben over het incident bericht. De mediarespons varieert van feitelijke verslaggeving tot speculatie over de mogelijke gevolgen voor zijn carrière.