Nederlandse toeristen maken gat tussen twee hotelkamers op Mallorca

Nederlandse toeristen maken gat tussen twee hotelkamers op Mallorca
Beeld: @policia / X

Nederlandse toeristen maken gat tussen twee hotelkamers op Mallorca

Een groep Nederlandse toeristen heeft aanzienlijke schade aangericht in hun hotelkamers in s’Arenal, wat resulteerde in hun arrestatie op de luchthaven van Mallorca. De jongeren, in de leeftijd van 18 tot 20 jaar, veroorzaakten een groot gat in de muur tussen twee kamers en beschadigden een televisie.

Op zondag 4 augustus 2024 vond er in het Mll Palma Bay Club Resort te s’Arenal een opmerkelijke gebeurtenis plaats. Negen Nederlandse toeristen, variërend in leeftijd van 18 tot 20 jaar, hadden een opening in de muur tussen twee hotelkamers aangebracht. Dit voorval illustreert duidelijk vandalisme dat ver boven de grenzen van acceptabel gedrag uitsteeg.

Het hotelpersoneel constateerde de schade nadat de groep zonder uitchecken was vertrokken. Er bleek echter niet alleen een gat in de muur te zijn ontstaan, maar er was ook een televisie in een van de kamers beschadigd. De totale kosten werden geschat op 2.070 euro.

De schoonmakers waren de eersten die de schade opmerkte. Zij rapporteerden hun bevindingen onmiddellijk aan de adjunct-directeur van het hotel, die vervolgens de politie inschakelde. Deze wist de groep Nederlandse toeristen te arresteren op de luchthaven van Son Sant Joan, net voordat zij het eiland zouden verlaten.

De negen verdachten werden gepresenteerd aan de onderzoeksrechter nummer 11 in Palma. Ondanks dat de Nederlanders gebruik maakten van hun recht om geen verklaringen af te leggen, zijn er toch maatregelen tegen hen genomen. De rechter heeft besloten hun paspoorten in te nemen tot de schadevergoeding van 2.070 euro is voldaan.