De favoriete bestemmingen van buitenlandse toeristen in augustus in Spanje

De favoriete bestemmingen van buitenlandse toeristen in augustus in Spanje
Beeld: via europa press

De favoriete bestemmingen van buitenlandse toeristen in augustus in Spanje

Spanje is een gewilde vakantiebestemming voor miljoenen reizigers wereldwijd. Door zijn rijke culturele attracties, schitterende stranden en bruisende steden is het begrijpelijk waarom Spanje jaarlijks zoveel buitenlandse toeristen verwelkomt. Maar welke locaties trekken internationale toeristen vooral in de maand augustus?

De twee populairste bestemmingen voor buitenlandse toeristen in Spanje zijn Barcelona en Madrid. Deze twee grote steden trekken jaarlijks miljoenen bezoekers aan, aangetrokken door hun rijke culturele erfgoed, levendige straatleven en culinaire tradities.

Naast deze twee hoofdsteden zijn ook kustgebieden als de Balearen, de Canarische Eilanden, de Valenciaanse kust en Málaga erg in trek bij buitenlandse toeristen. Deze zonnige, strandrijke regio’s bieden een perfect decor voor een ontspannen vakantie.

De meeste toeristen die Spanje in augustus bezoeken, zijn afkomstig uit Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In augustus 2023 ontving Spanje respectievelijk 2,29 miljoen en 2,13 miljoen bezoekers uit deze landen. Duitsland komt op de derde plaats met 1,25 miljoen toeristen.

Nederland volgt met meer dan 705.000 toeristen, terwijl Italianen met 648.000, Portugezen met 488.000 en Belgen met 361.000 toeristen ook bijdragen aan de aantallen, hoewel deze laatste groep minder populair is bij buitenlandse toeristen dan bij de lokale bevolking.

Niet alle buitenlandse toeristen kiezen dezelfde bestemmingen in Spanje. Terwijl de Britten vooral Barcelona en de eilanden (zowel de Canarische als de Balearen) bezoeken, trekken de Fransen ook naar Catalonië en het Baskenland.

De Duitsers zijn dan weer meer geïnteresseerd in Palma de Mallorca, terwijl de Italianen niet alleen de kustgebieden, maar ook Extremadura aandoen. De Portugezen zijn dan weer meer geïnteresseerd in de grensprovincies met hun eigen land. Nederlanders en Belgen kiezen doorgaans in augustus voor de populaire kustplaatsen langs de Spaanse kust, de Balearen en Canarische Eilanden. 

Op deze website is er ook een tabel beschikbaar die de bestemmingen van Nederlandse toeristen in augustus 2023 weergeeft. Barcelona staat met 28.000 bezoekers op de eerste plaats, gevolgd door Palma (Mallorca) met 18.000, Madrid met 16.000, Valencia met 15.000, San Bartolomé de Tirajana op Gran Canaria met 15.000, Lloret de Mar met 14.000, Torroella de Montgrí met 12.000, Málaga met 10.600, Sant Josep de sa Talaia (Ibiza) met 6.600 en Sant Pere Pescador met 9.400 Nederlandse toeristen. (over de Belgische toeristen zijn geen gegevens bekend gemaakt.)