Leo Messi eist 50.000 schadevergoeding na klimaatactivisten actie bij zijn villa op Ibiza

Leo Messi eist 50.000 schadevergoeding na klimaatactivisten actie bij zijn villa op Ibiza
Beeld: futuro vegetal / web

Leo Messi eist 50.000 schadevergoeding na klimaatactivisten actie bij zijn villa op Ibiza

De acties van twee klimaatactivisten kunnen aanzienlijke financiële gevolgen hebben voor Futuro Vegetal. Leo Messi eist namelijk 50.000 euro wegens schade aan zijn eigendom, nadat de activisten verf tegen de gevel van zijn villa op Ibiza hebben gegooid.

De woordvoerder van de milieuorganisatie heeft vrijdag bevestigd dat het bedrag dat in de aangifte is geëist door een medewerker van Messi op het eiland, als “zeer hoog” wordt beschouwd. Tegelijkertijd merkte hij op dat er een “eerste schatting boven de kosten” is gemaakt voor de juridische procedure.

Volgens de milieuorganisatie is geen verf, maar tempera gebruik dat oplost in water. In principe kan dit eenvoudig worden verwijderd met een straal water, eventueel moet je nog wel een beetje schrobben. Zelfs in het slechtste geval, mocht er opnieuw geverfd moeten worden, kost dat je geen 50.000 euro, aldus de woordvoerder van Futuro Vegetal.

De woordvoerder en twee andere leden van Futuro Vegetal werden twee dagen na de protestactie bij het huis van Messi door de Guardia Civil aangehouden, waarbij ze de “verantwoordelijkheid van de rijken” in de klimaatcrisis aan de kaak stelden.

Het protest bij het huis van de speler vond plaats op 6 augustus, terwijl de arrestatie twee dagen later plaatsvond, nadat de activisten ook verf hadden gegooid tegen de gevel van het Leonardo Royal Hotel, gelegen in Santa Eulària dat zij beschuldigen van “financiering van de genocide” in Gaza.

De drie klimaatactivisten zijn na 24 uur vrijgelaten en beschuldigd van criminele schade tijdens beide demonstraties. De woordvoerder heeft tevens zijn kritiek geuit op de eis van 50.000 euro voor een landhuis, dat volgens hem is gebouwd zonder een vereiste bouwvergunning.