Ondernemersplein-Spanje: een nieuw platform waar Nederlanders zaken met elkaar kunnen doen in Spanje

Ondernemersplein-Spanje: een nieuw platform waar Nederlanders zaken met elkaar kunnen doen in Spanje
Beeld: ondernemersplein / web

Ondernemersplein-Spanje: een nieuw platform waar Nederlanders zaken met elkaar kunnen doen in Spanje

Steeds meer Nederlanders en Nederlandse bedrijven vinden hun weg naar het fijne Spanje. Of het is voor zakelijke kansen of voor persoonlijk geluk, in Spanje zijn de omstandigheden gunstig voor menigeen. Om startende ondernemers te helpen is het Ondernemersplein-Spanje opgericht, speciaal voor Nederlanders die zo op een makkelijke manier zaken met elkaar kunnen doen in Spanje.

Zo kwam ook een van de oprichters van het nieuwe netwerk- en marketingplatform naar Spanje omdat ze houdt van het buitenleven onder de zon. Om die droom waar te maken stopte ze met haar baan in loondienst en begon voor zichzelf. Toen ze vorig jaar voor het eerst naar een Nederlandstalige netwerkbijeenkomst ging, viel het kwartje: We zijn met velen, ondernemers hebben veel te bieden, en zowel particulier als zakelijk doen we zaken het liefst in onze eigen taal. Het probleem? We kunnen elkaar nog niet altijd even makkelijk vinden en bereiken.

Zó ontstond het idee voor een platform. Al snel zaten de zakenpartners met elkaar aan tafel om een platform te creëren voor alle Nederlandstaligen die zaken doen in of vanuit Spanje. Zaken doen was dan ook zeer breed bedoeld, zowel het aanbieden van producten en diensten, als het plaatsen van vacatures en het delen van kennis en informatie moest mogelijk zijn op dit platform. En, niet geheel onbelangrijk, was het makkelijk vindbaar maken van ondernemers ook de belangrijkste factor. Het moest mogelijk zijn om op locatie en bedrijfsactiviteit te kunnen zoeken en dan gelijk een dienstverlener bij je in de buurt te kunnen vinden.

Zo gezegd, zo gedaan. In slechts een paar maanden tijd hebben de twee ondernemers, die naast het platform ook nog een marketing-, communicatie- en design bureau runnen, het hele platform vanuit het niets opgebouwd. De eerste versie van het platform is inmiddels live gegaan, de eerste leden hebben zich aangemeld, en er worden al evenementen, producten en vacatures aangeboden.

De ambitie van Ondernemersplein-Spanje is om dé plek te zijn waar Nederlanders in Spanje elkaar kunnen vinden. In eerste instantie online, maar de toekomstplannen zijn er om het platform uit te breiden met nóg meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een boekingssysteem, en ook fysieke evenementen.

Hoe snel dat allemaal gaat, hangt natuurlijk af van het succes van het platform. Hierover heeft mede-oprichter Anne-Margreet van Huffelen het volgende te zeggen: “We hebben enorm veel enthousiaste reacties ontvangen. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe groter het succes voor iedereen! We zijn dit platform op de eerste plaats begonnen om het voor de Nederlanders in Spanje makkelijker te maken om elkaar te vinden. Particulieren vinden daardoor een betrouwbare dienstverlener, en ondernemers zetten zichzelf (en hun diensten, producten en vacatures) letterlijk op de kaart.”

Wie kan zich aanmelden, en waarom zou je dat doen?

Alle Nederlandstalige bedrijven (groot, klein, en opstartend) die in of vanuit Spanje zaken doen kunnen zich aanmelden. Lid worden van het platform biedt voor alle ondernemers voordelen.

Met een basic account maak je een bedrijfsprofiel aan waarmee je de vindbaarheid van je bedrijf optimaliseert en je je zichtbaarheid vergroot. Daarnaast kun je ook een artikel aanmaken waarmee je jezelf als expert kunt positioneren. Je kunt deelnemen aan gratis live events op het platform, en gebruikmaken van de chatfunctie om meteen met andere ondernemers in contact te komen.

De netwerkmogelijkheden zijn vooral handig om contacten te leggen en kennis te delen. Ondernemen in het buitenland is natuurlijk niet altijd makkelijk, en terug kunnen vallen op een groot netwerk van gelijkgestemden helpt enorm.  Er zijn een aantal Nederlandse netwerkorganisaties in Spanje, maar deze spreken meestal niet alle type ondernemers aan, en zijn er ook zeker niet in alle regio’s van Spanje. Met dit platform wordt het makkelijker maken om met andere Nederlandse ondernemers in heel Spanje (digitaal) te netwerken en kennis uit te wisselen.

Met een Pro, Plus of Premium account kun je naast alle mogelijkheden die het basic account biedt ook gebruikmaken van (1, 2 of 3 van de) extra functies. Deze zijn: (online) evenementen aanmaken en promoten op het platform, een eigen (zeer gebruiksvriendelijke) webshop openen en daarmee direct jouw producten online verkopen, en de vacaturebank waarin je in een paar minuten vacatures te plaatst en onderhoudt.

Aafke Driessen, mede-oprichter van Ondernemersplein-Spanje voegt toe: “Een eigen webshop of website met uitgebreide mogelijkheden laten bouwen en draaien is voor (kleinere) ondernemers best wel een grote kostenpost en kost veel moeite om te onderhouden, laat staan om de vindbaarheid goed te krijgen. Alle onderdelen genereren unieke links die je gemakkelijk kunt delen op andere media. Zo heb je toch echt jouw eigen pagina’s.

Met dit platform bieden we die mogelijkheden tegen een laag abonnementstarief aan. Het is een zeer kosteneffectieve oplossing voor een marketingtotaalpakket. Daarnaast doen wij ook een deel van de promotie voor jou.”

Voor particulieren is er een gratis optie waarmee ze via het platform contact kunnen leggen met ondernemers. Je blijft dan ook op de hoogte van evenementen, producten en vacatures. Je hoeft niet persé lid te worden om bedrijven, producten, evenementen, vacatures of diensten te zien. Deze zijn voor alle bezoekers van het platform zichtbaar.

Bekijk de mogelijkheden en meld je aan op www.ondernemersplein-spanje.nl. De eerste 50 ondernemers aanmeldingen krijgen een gratis adviesgesprek over de marketing voor hun bedrijf, en worden geholpen bij het optuigen van hun account.

Achtergrond

Het platform is gecreëerd door Bizz-Kit, een creatief marketing-, design- en communicatiebureau gevestigd in zowel Nederland als Spanje. Zij helpen al meer dan 10 jaar ondernemers met hun marketing en communicatie en begrijpen de behoefte die ondernemers hebben. Met dit platform maken zij het makkelijk, marketingtechnisch slim en betaalbaar voor Nederlandse ondernemers om hun producten en diensten in Spanje aan te bieden. 

Je kunt bij Bizz-Kit terecht voor marketingstrategie, conceptontwikkeling, webdesign en development, branding, presentaties, coördinatie en ontwerp van corporate events en beurzen en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op onze website www.bizz-kit.nl of neem contact met ons op via info@bizz-kit.nl of +34 6 506 803 86.