Nederlandse voortvluchtige in het zuiden van Tarragona gearresteerd

Nederlandse voortvluchtige in het zuiden van Tarragona gearresteerd
Beeld: Ministerio del Interior / web

Nederlandse voortvluchtige in het zuiden van Tarragona gearresteerd

De Spaanse politie heeft in de gemeente Tortosa in het zuiden van de provincie Tarragona een voortvluchtige aangehouden die door de Nederlandse autoriteiten werd gezocht. Hij werd gezocht vanwege seksueel misbruik van een minderjarige. De aanhouding vond plaats binnen 24 uur na de verspreiding van het Europees Arrestatiebevel (EAB).

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bekendgemaakt dat de incidenten waarvoor deze Nederlander werd gezocht, zich in 2020 hebben voorgedaan. Hij heeft een minderjarige seksueel misbruikt en werd veroordeeld tot een gevangenisstraf. Ondanks zijn veroordeling wist hij te vluchten naar Spanje, waar hij zich schuil hield in de provincie Tarragona.

Spanje ontving het Europees Arrestatiebevel en de politie startte het onderzoek op basis van de informatie die vanuit Nederland was aangeleverd. De agenten waren zich ervan bewust dat de voortvluchtige zich bevond in een woning in de provincie Tarragona, meer specifiek in Tortosa.

Er werd een passend operationeel apparaat opgezet, waarna de verdachte op straat werd aangetroffen en aangehouden. De aangehouden persoon is inmiddels overgedragen aan de Centrale Onderzoeksrechter van de Audiencia Nacional.