Supermarkten in Spanje zijn de nieuwe ontmoetingsplaatsen voor de liefde tijdens het “flirt-uur”

Supermarkten in Spanje zijn de nieuwe ontmoetingsplaatsen voor de liefde tijdens het "flirt-uur"
Beeld: ai-beeld / redactie

Supermarkten in Spanje zijn de nieuwe ontmoetingsplaatsen voor de liefde tijdens het “flirt-uur”

Het fenomeen van het “flirt-uur” bij Mercadona, dat viral ging op sociale media, heeft het idee om de liefde in een supermarkt te ontdekken nieuw leven ingeblazen. De Spaanse media wijdt ondertussen al haar aandacht aan dit onderwerp, terwijl er talloze “tests” op sociale platforms zijn ontstaan om de liefde bij Mercadona te vinden. Andere ketens zoals Lidl en Carrefour spelen hier eveneens slim op in door in te haken op de trending topic van de “hora de ligar de Mercadona”.

Het begon allemaal een paar dagen geleden toen er een video werd gepost over dit tijdstip bij de bekende supermarktketen Mercadona. Het fenomeen is ontstaan door actrice en komediant Vivy Lin, die een video op TikTok deelde terwijl ze met een vriendin in Mercadona was tijdens het “flirt-uur”. Een week later blijft de video aan populariteit winnen. (de video is onderaan de tekst te zien)

Van 19:00 tot 20:00 uur is volgens de theorie het moment waarop klanten van Mercadona de gangen en schappen omtoveren tot een soort fysieke Tinder. Dit lijkt misschien in eerste instantie absurd, maar het is uitgegroeid tot een viraal fenomeen dat zelfs de grenzen van gewone gebruikers heeft overschreden en andere supermarkten heeft bereikt.

Carrefour heeft de gelegenheid aangegrepen om wat leuke “codes” te delen die hints geven over het soort persoon je bent. In een post op hun account op X vermelden ze dat hun “flirt-uur” gelijk is aan die van Mercadona, namelijk van 19:00 tot 20:00 uur. Vervolgens geven ze enkele voorbeelden: als je gummies (gominolas) in je winkelwagentje hebt, ben je een zoete ziel; als je chips (patatas fritas) meeneemt, ben je een gezellige persoon; met peulvruchten (legumbres) in je kar zoek je iets serieus; en als je pizza’s kiest, dan ben je niet op zoek naar iets vasts!

Dit sluit aan bij de regels die zijn toegevoegd aan het “flirt-uur”’ van Mercadona, dat wordt vertegenwoordigd door een omgekeerde ananas te dragen en naar het gangpad met wijnen en bieren te gaan.

Maar dat is nog niet alles. Sommige gebruikers hebben het zelfs verder opgevoerd en hebben een ‘flirt-uur’ voor andere winkels bedacht. Voor Lidl zou dit van 18:00 tot 19:00 uur zijn, voor Alcampo van 20:00 tot 21:00 uur, en voor Dia van 10:00 tot 11:00. En dit zijn slechts enkele van de vele memes die de afgelopen dagen op sociale media zijn verschenen.

De rol van supermarkten in onze moderne levensstijl kan niet worden onderschat. Deze winkels zijn niet alleen plekken waar we onze dagelijkse boodschappen doen, maar ze vormen ook de achtergrond voor sociale interacties en ontmoetingen.

Supermarkten zijn toegankelijk voor iedereen en bieden een informele setting waar mensen elkaar kunnen tegenkomen zonder de druk van formele sociale situaties. Dit maakt het ideaal voor singles die misschien wat verlegen zijn om iemand aan te spreken in bijvoorbeeld een bar of een restaurant. De casual sfeer van een supermarkt creëert een gevoel van comfort dat uitnodigt tot verbinding.

@yosoyvivylin ¿Lo sabíais? 🤣🤣🤣🤣 // Muero con las cosas de mi @Carla Alarcón Román ♬ Quirky Suspenseful Indie-Comedy(1115050) – Kenji Ueda
Ga naar de inhoud