Mercadona in Bilbao moet politie bellen vanwege jongeren tijdens flirt-uur

Mercadona in Bilbao moet politie bellen vanwege jongeren tijdens flirt-uur
Beeld: via canva.com & mercadona

Mercadona in Bilbao moet politie bellen vanwege jongeren tijdens flirt-uur

In de laatste dagen is er veel te doen geweest in de Spaanse media over het fenomeen “hora de ligue” of flirt-uur in de supermarkten. Een Spaanse comédienne maakte een video op TikTok die viraal ging, waarin ze het flirt-uur in Mercadona aankondigde. Al snel volgden andere supermarkten met hun eigen acties op sociale media, waardoor duizenden mensen zich op zoek naar liefde in de supermarktgangen begaven. Echter, in Bilbao bij de Mercadona escaleerde het zo dat zelfs de Baskische politie moest ingeschakeld worden.

In Spanje is er een nieuwe trend ontstaan die zowel lokale jongeren als de autoriteiten in beweging brengt. De supermarktketen Mercadona, beroemd om zijn voordelige prijzen en goede kwaliteit, is een populaire hang-out geworden voor jongeren tijdens hun flirt-uur van 19 tot 20 uur.

Afgelopen donderdag werd de maximale capaciteit van klanten overschreden, wat een medewerker van Mercadona deed besluiten om de Baskische politie Ertzaintza te bellen. Tientallen jongeren filmden rond 20 uur mensen met hun boodschappenkarren vol ananassen, wat ervoor zorgde dat veel klanten zich ongemakkelijk voelden.

Een politiepatrouille was snel ter plekke, maar er was geen reden om in te grijpen. Deze samenkomst van jongeren gebeurde tijdens het flirt-uur, wat resulteerde in meer klanten in de 31 Mercadona-winkels in het Baskenland en andere supermarkten in Spanje.

Hoewel steeds meer Mercadona-supermarkten een stijging van bezoekers ervaren tijdens de “hora de ligue” tussen 19 en 20 uur, houdt het bedrijf zich op de vlakte over de invloed van de virale campagne die mensen aanmoedigt om naar de supermarkt te komen in de hoop een partner te vinden door bepaalde contacttechnieken toe te passen. Mercadona benut deze sociale media hype ook niet, terwijl andere supermarktketens zoals Lidl en Carrefour er wel op inspelen.