Nederlander en Brit gearresteerd na mishandeling van een taxichauffeur op Ibiza

Nederlander en Brit gearresteerd na mishandeling van een taxichauffeur op Ibiza
Beeld: via canva.com

Nederlander en Brit gearresteerd na mishandeling van een taxichauffeur op Ibiza

In de afgelopen jaren zijn er steeds vaker berichten over geweld tegen taxichauffeurs in Spanje. Onlangs werd een ernstig voorval gerapporteerd waarin een 53-jarige taxichauffeur op Ibiza slachtoffer werd van een gewelddadige aanval door een Nederlander en Brit die hem mishandelden en zijn telefoon stalen nadat hij hen aansprak over het handelen van lachgas. 

De Guardia Civil heeft op Ibiza twee mannen aangehouden, een 29-jarige Nederlander en een 36-jarige Brit, omdat ze een telefoon hebben gestolen en een taxichauffeur meerdere klappen in zijn gezicht hebben gegeven. De chauffeur moest door de medische dienst worden behandeld voor zijn verwondingen.

De gebeurtenis vond plaats in de vroege ochtend van afgelopen 25 september in Sant Josep de Sa Talaia, toen een 53-jarige taxichauffeur twee vrouwen en een man oppikte. Ze vertelde hem dat ze onderweg nog een paar keer wilden stoppen voor ze op hun eindbestemming aankwamen.

Toen ze bij de eerste halte aankwamen, stapte een klant uit de auto en keerde een paar minuten later terug met twee dozen vol lachgasflessen. Bij de tweede stop, voor een bekend hotel op het eiland, stapten de drie klanten uit de taxi en gaven de dozen aan twee jongeren die op hen stonden te wachten op straat.

Op dat moment merkte de taxichauffeur dat ze met iets illegaals bezig waren, dus weigerde hij de rit voort te zetten. Hij vroeg om de kosten tot dat moment, wat in totaal 18 euro was. De klanten wilden echter niet betalen, totdat ze naar hun eindbestemming waren gebracht.

De taxichauffeur pakte zijn mobiele telefoon om de politie te bellen en hen op de hoogte te stellen van wat er gaande was. Maar één van de klanten trok het apparaat gewelddadig uit zijn handen en begon hem verschillende klappen in zijn gezicht te geven, terwijl een van de mannen die buiten stonden het slachtoffer van achter vasthield.

Twee vrouwen die op dat moment met hun auto in de buurt waren, zorgden ervoor dat de daders het hazenpad kozen en het hotel binnengingen. De Guardia Civil en de lokale politie kwamen ter plaatse, spraken met het slachtoffer en identificeerden en arresteerden de verdachten wegens vermoedelijke geweldsdelicten en mishandeling. Het slachtoffer moest worden geholpen door de medische dienst vanwege de opgelopen verwondingen.

Het is goed om te onthouden dat in augustus de Guardia Civil drie Duitse toeristen arresteerde, die ook politieagenten zijn, omdat ze een 71-jarige taxichauffeur een flinke klap hebben gegeven. Hij was hen aan het vervoeren naar een vakantiewoning in Petra (Mallorca). De daders zijn daarna vrijgelaten en vlogen terug naar Duitsland om weer aan het werk te gaan als politieagenten, terwijl het slachtoffer met meerdere kneuzingen naar het ziekenhuis in Palma moest.

Ga naar de inhoud