Belg steekt flatgenoot neer en rookt een sigaret wachtend op zijn dood in Valencia

Belg steekt flatgenoot neer en rookt een sigaret wachtend op zijn dood in Valencia
Beeld: @policialocalvlc / X

Belg steekt flatgenoot neer en rookt een sigaret wachtend op zijn dood in Valencia

Een 52-jarige Belgische inwoner van Valencia heeft zijn 57-jarige Argentijnse huisgenoot herhaaldelijk met een mes verwond. Dit voorval deed zich voor in een opvangcentrum voor daklozen aan de Avenida Potugal in Valencia. Het meest schokkende aspect van deze aanval was dat de Belg, na de steekpartij, op een bankje naast de gewonde man ging zitten, een sigaret aanstak en wachtte tot de Argentijn was overleden.

Zoals te verwachten viel, was de relatie tussen de twee mannen kennelijk gespannen, en het lijkt erop dat er mogelijk mentale gezondheidsproblemen hun oorsprong hebben bij de Belgische aanvaller. De Argentijnse man heeft de aanval overleefd en bevindt zich in het lokale ziekenhuis, waar hij is behandeld voor meerdere messteken, waarvan twee in de nek. Tijdens de operatie heeft de man tweemaal een hartstilstand ervaren.

Bewoners van de straat constateerden dat een man in kritieke toestand voor de ingang van hun appartementencomplex lag, bloedend en hulpeloos. Opmerkelijk was dat de Belgische aanvaller, na zijn daad, op een bankje plaatsnam om een sigaret te roken, terwijl hij wachtte op het overlijden van zijn Argentijnse flatgenoot.

De Belg bleef daar zitten totdat hij de sirenes van de politie waarnam, waarna hij zich in het appartement terugtrok en zich verstopte voor de agenten. De Belg werd echter onmiddellijk in de boeien geslagen en gearresteerd wegens poging tot moord. Tevens hebben de agenten het mes aangetroffen waarmee de Argentijnse man driemaal was neergestoken.

Ga naar de inhoud