De op een na beste pizzeria ter wereld is in Barcelona te vinden

De op een na beste pizzeria ter wereld is in Barcelona te vinden
Beeld: Sartori Panatieri / web

De op een na beste pizzeria ter wereld is in Barcelona te vinden

Hoewel we weten dat pizza het ultieme Italiaanse gerecht is, hebben we het wereldwijd met open armen ontvangen. Je kunt overal wel een pizzeria vinden! Toch zijn niet alle pizzeria’s van een niveau dat ze erkend worden als de beste ter wereld volgens The Best Pizza Awards. Recent werd een pizzeria in Barcelona gekozen tot de op een na beste ter wereld, met daarnaast de prijs voor de beste Margherita pizza.

De recente erkenning van Sartoria Panatieri als de op één na beste pizzeria ter wereld heeft de aandacht gevestigd op de uitmuntende kwaliteit en creativiteit van pizza’s in Barcelona. Deze pizzeria, opgericht door Jorge Sastre en Rafa Panatieri, heeft zich snel bewezen in de internationale pizza wereld en is de enige pizzeria buiten Italië die deze prestigieuze ranglijst heeft gehaald, die wordt aangevoerd door Pizzeria Pepe Grani uit Caiazzo, Italië. De derde plaats gaat naar I Tigli, ook uit Italië.

Wat Sartoria Panatieri onderscheidt van andere pizzeria’s is hun toewijding aan de kunst van het pizza maken. De oprichters hebben een sterke focus op lokale en seizoensgebonden ingrediënten, wat resulteert in pizza’s die zowel authentiek als innovatief zijn. Elk aspect van hun product is zorgvuldig overwogen, van het deeg tot de toppings.

Een van de meest opvallende aspecten van Sartoria Panatieri is hun vaardigheid in het maken van de mooiste pizza’s. Vooral hun pizza Margherita, die de The Best Pizza Margherita Award heeft gewonnen, is een waar kunstwerk. Het gebruik van eenvoudige, maar hoogwaardige ingrediënten laat de smaken stralen. De perfect gebakken korst, de frisse tomatensaus en de romige mozzarella vormen samen een harmonieus geheel dat de essentie van pizza belichaamt.

De creativiteit stopt echter niet bij de klassiekers. Sartoria Panatieri biedt ook innovatieve toppings en combinaties die de traditionele instellingen uitdagen. Dit geeft hun menu een dynamisch karakter en trekt zowel lokale bewoners als toeristen aan.

Al met al is een bezoekje aan deze pizzeria in Barcelona meer dan gerechtvaardigd voor de echte pizzaliefhebber. Je kunt kiezen uit drie pizzeria’s in de Catalaanse stad, zoals vermeld op de website van Sartoria Panatieri.