Te koop: een campingplaats van 4,8 hectare met vergunningen in Tarragona voor 150.000 euro

Te koop: een campingplaats van 4,8 hectare met vergunningen in Tarragona voor 150.000 euro
Beeld: camping.inmo

Te koop: een campingplaats van 4,8 hectare met vergunningen in Tarragona voor 150.000 euro

Deze campinglocatie biedt een unieke kans voor ondernemers en natuurliefhebbers die hun dromen willen waarmaken in het prachtige Spaanse landschap in het zuiden van de provincie Tarragona in Catalonië. De camping is nog niet ingericht, wat betekent dat je de mogelijkheid hebt om alles naar eigen wens te ontwikkelen en vorm te geven. En dat allemaal van Nederlandse eigenaren voor slechts 150.000 euro!

Op deze website is te lezen dat er al diverse vergunningen zijn verkregen, waaronder voor de bouw van een kantine of restaurant, sanitaire voorzieningen, een zwembad, vijf woningen en een beheerderswoning. Daarnaast is er toestemming voor het creëren van 35 kampeerplaatsen, geschikt voor zowel traditionele tenten als luxere glampingtenten.

De infrastructuur is goed geregeld; er is een onafhankelijke watervoorziening aanwezig, en elektriciteit kan op verschillende manieren worden opgewekt. Dit kan door middel van zonne-energie, in combinatie met een generator, of via aansluiting op het reguliere elektriciteitsnet. Deze duurzame opties maken het project aantrekkelijk voor milieubewuste ondernemers.

Gelegen nabij de rivier de Ebro, in de schilderachtige provincie Ribera d’Ebre, bevindt de camping zich tussen de twee kleine dorpen La Serra d’Almos en Darmos. De locatie is bereikbaar via een verharde, rustige weg, wat zorgt voor een gemakkelijke toegang tot de camping en haar faciliteiten.

Het terrein zelf is bijzonder fraai, met eeuwenoude terrassen die vanaf de weg naar beneden lopen naar een plateau in een dal, en aan de andere kant weer omhoog naar een hoger gelegen plateau. Op het land groeien talloze olijfbomen en amandelbomen, wat bijdraagt aan de authentieke landelijke sfeer van de omgeving. De regio staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en is rijk aan natuur, met uitgestrekte olijfgaarden, wijngaarden, amandelboomgaarden en tegenwoordig ook kersenboomgaarden.

De nabijheid van Montsant en Priorat maakt deze locatie extra aantrekkelijk voor wijnliefhebbers, aangezien deze gebieden beroemd zijn om hun uitstekende wijnen. Voor de avontuurlijke bezoekers zijn er tal van mogelijkheden om te wandelen, mountainbiken, paardrijden en vissen in de Ebro. Ook op de camping zelf kun je heerlijk ontspannen, bijvoorbeeld bij het zwembad met een verfrissend drankje of een lekker ijsje.

De zee en het strand zijn bereikbaar via schilderachtige routes, op ongeveer 25 tot 30 minuten rijden. Enkele grotere en zeer aantrekkelijke steden in de buurt zijn Reus, Tarragona en Tortosa. De Ebrodelta, met zijn uitgestrekte rijstvelden, brede stranden en unieke vogelpopulaties, is eveneens een aanrader voor een daguitstapje.

Jaren geleden hebben we de huidige eigenaren dit terrein gekocht en moesten ze de bestemming wijzigen van agrarisch naar toeristisch om de benodigde vergunningen te verkrijgen. Het is vrij uniek dat ze deze vergunningen al hebben ontvangen, en het is zelfs de laatste vergunning die is afgegeven in deze regio. Helaas heeft het proces ons 14 jaar gekost, en nu de eigenaren ouder zijn, hebben ze simpelweg niet meer de energie om het project af te ronden.

Alle plannen en vergunningen zijn beschikbaar voor inzage bij de architect. De kosten voor het realiseren van deze plannen worden geschat tussen de 250.000 en 350.000 euro. Er zijn mogelijkheden voor bankfinanciering, maar een eigen bijdrage van 50% is vereist.

Met deze advertentie hopen de eigenaren jongere mensen te bereiken die de passie en energie hebben om dit prachtige project in het betoverende Spaanse platteland tot leven te brengen. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen via e-mail: rob.kwakkel@xs4all.nl.

Ga naar de inhoud