Dit is de goedkoopste stad van Spanje om een biertje te drinken!

Dit is de goedkoopste stad van Spanje om een biertje te drinken!
Beeld: ai-beeld / redactie

Dit is de goedkoopste stad van Spanje om een biertje te drinken!

Uit een recent onderzoek over prijzen om een BBQ te organiseren blijkt dat een Spaanse stad nu de goedkoopste van Spanje en de derde ter wereld is om een flesje bier te kopen. Dit is gebaseerd op een recent onderzoek van Magnet Kitchens, een bekend Brits bedrijf dat zich richt op marktonderzoek.

Zaragoza, de hoofdstad van de regio Aragón, neemt een opmerkelijke positie in op de landelijke en wereldwijde kaart van bierprijzen. Met een gemiddelde prijs van slechts 0,86 euro voor een flesje bier, heeft deze stad de concurrentie overtroffen en staat nu bovenaan de lijst. 

In het onderzoek zijn 190 steden geanalyseerd met behulp van gegevens van Numbeo over de prijs van een flesje bier in steden wereldwijd in 2024. Tussen de top 50 bevinden zich maar liefst 18 Spaanse steden, en in de top 20 staan 12 Spaanse steden.

Hoewel Zaragoza nu de titel heeft van de goedkoopste stad voor bier, moet worden erkend dat er andere steden in Spanje zijn die ook uitstekende prijzen bieden. In vergelijking met andere Spaanse steden is Zaragoza een duidelijke winnaar als het gaat om de prijs van bier. Bijvoorbeeld, Córdoba, de duurste stad in Spanje om een biertje te kopen, heeft prijzen (1,89 euro) die het dubbele zijn van die in Zaragoza.

Andere voordelige Spaanse steden om een flesje bier te kopen in de top tien voor Spanje zijn Las Palmas de Gran Canaria (0,92 euro), Alicante (0,94), Gijón (0,94), Bilbao (1,08), Málaga (1,10), Sevilla (1,11), Murcia (1,12), Valencia (1,12), L’Hospitalet de Llobregat (1,12) en A Coruña (1,43).

Internationaal gezien is Zaragoza ook succesvol in het concurreren met andere steden wereldwijd. De prijzen voor bier in de stad zijn lager dan in veel populaire toeristische bestemmingen, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor reizigers die binnen hun budget willen blijven. Onder andere landen zijn Duitsland en Italië ook in de running voor goedkopere biertjes, maar Zaragoza lijkt voorlopig de koploper te zijn.

De onderzoekers geven aan dat de Spaanse stad Córdoba wereldwijd bovenaan staat als het gaat om de laagste kosten van een BBQ. Gemiddeld kost een BBQ daar zo’n 21,96 euro per persoon. Een fles wijn kost gemiddeld 3,35 euro, terwijl een biertje ongeveer 1,89 euro bedraagt (dat is de hoogste prijs in Spanje). Ook de taxi is redelijk, met een gemiddelde prijs van 0,67 euro per kilometer.

Ga naar de inhoud