Dit zijn Spanje’s beste wijnen volgens het Ministerie van Landbouw

Dit zijn Spanje’s beste wijnen volgens het Ministerie van Landbouw
beeld: Freepik
Let op: Dit bericht is meer dan zes maanden oud. Informatie hierin kan verouderd zijn.

MADRID – Het Spaanse Ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening heeft de ‘Premio Alimentos de España’ voor de ‘Mejor Vino’ in het jaar 2021 toegekend aan de ‘Campillo 57 Gran Reserva 2013’-wijnen van de ‘Denominación de Origen Calificada Rioja’ van Bodegas Campillo in Laguardia (Álava) en de ‘Vilarnau Ecológico Brut Rosado Reserva’ van de ‘Denominación de Origen Cava’ van Bodegas González Byass in Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona).

Met de aankondiging van de ‘Premio Alimentos de España’ voor de ‘Mejor Vino’ van Spanje erkent het ‘Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación’ de uitmuntendheid van Spaanse voedingsproducten en het werk dat is uitgevoerd door professionals en bedrijven met betrekking tot de productie, transformatie, marketing en verspreiding. In dit geval is de prijs voor de beste wijnen een teken van de steun die het Ministerie verleent aan een belangrijk product van de Spaanse gastronomie en de wijnsector in het algemeen.

Vino tinto

De ‘Campillo 57 Gran Reserva 2013’ is een rode wijn (vino tinto) gemaakt met druiven van de variëteiten Tempranillo en Graciano van het oogstjaar 2013. De oogst en selectie worden handmatig uitgevoerd van druiven van de landgoederen Villa Lucía en Larraz. De wijn rijpt 24 maanden in Franse Allier eikenhouten vaten. 

Bodegas Campillo behoort tot de Faustino Group en deelt het familiale karakter en het internationale prestige van de rest van de wijnmakerijen van de groep. Het is omgeven door 50 hectare wijngaarden, gelegen aan de voet van de Sierra de Cantabria in het hart van de Rioja Alavesa, in het middeleeuwse stadje Laguardia.

Cava

De cava ‘Vilarnau Ecológico Brut Rosado Reserva’ wordt verkregen uit een coupage (samenstelling) van de variëteiten Garnacha Tinta (85%) en Pinot Noir (15%). De druiven die voor de productie worden gebruikt, zijn afkomstig van de eigen wijngaarden, gelegen in de omgeving van de Bodega en gecertificeerd met de onderscheiding voor ecologische wijnbouw sinds 2015 met een maximaal respect voor de biodiversiteit van de flora en fauna van het milieu.

In 1982 trad Vilarnau toe tot de González Byass-groep. De wijnmakerij is gelegen op het landgoed ‘Can Petit i les Planes de Vilarnau’ omgeven door eigen wijngaarden en gelegen in het Espiells-gebied van Sant Sadurní d’Anoia, de bakermat van de Spaanse mousserende wijn cava.