Spanje gaat met 382 atleten naar de Olympische Zomerspelen 2024 in Parijs

Spanje gaat met 382 atleten naar de Olympische Zomerspelen 2024 in Parijs
Beeld: ai-beeld / redactie

Spanje gaat met 382 atleten naar de Olympische Zomerspelen 2024 in Parijs

De Olympische Zomerspelen 2024 in Parijs staan voor de deur en Spanje is vastbesloten om een sterke indruk te maken met een getalenteerde delegatie van atleten en sporters. Hoewel de definitieve selectie nog niet volledig is afgerond, geeft de huidige informatie een duidelijk beeld van de Spaanse ambities en de diversiteit aan sportdisciplines waarin het land zal deelnemen.

Spanje stuurt een grote delegatie atleten en sporters naar Parijs, met een mix van ervaren veteranen en veelbelovende jonge talenten. Op basis van de laatste informatie zal Spanje met 382 atleten deelnemen, verdeeld over verschillende sportdisciplines en met een evenwichtige vertegenwoordiging van 190 mannelijke en 192 vrouwelijke atleten en sporters.

De Spaanse atleten zullen deelnemen aan een breed scala aan sportdisciplines, waaronder atletiek, zwemmen, wielrennen, zeilen, basketbal, handbal, tennis, hockey, judo, gymnastiek, en vele anderen. In sommige sporten, zoals wielrennen en zeilen, heeft Spanje traditioneel sterke prestaties geleverd en zal het streven naar medailles.

Voordat we vooruitkijken naar Parijs 2024, is het de moeite waard om terug te blikken op de prestaties van de Spaanse atleten op de Olympische Zomerspelen 2020 in Tokio (2021). Spanje behaalde in totaal 17 medailles, waarmee het op de 22e plaats eindigde in het medailleklassement. Er waren 3 gouden, 8 zilveren en 6 bronzen medailles. Dit was een respectabel resultaat, hoewel iets lager dan de 18 medailles die in 2016 in Rio werden gewonnen.

Atletiek: een sterk punt voor Spanje

In de atletiek heeft Spanje een aantal sterke kanshebbers voor medailles. Met name op de middellange en lange afstanden, zoals de 5000 meter en 10.000 meter, heeft Spanje een rijke geschiedenis en getalenteerde atleten die kunnen strijden om de hoogste eer. 

Zwemmen: opkomende talentvolle zwemmers

In het zwemmen heeft Spanje een aantal opkomende talentvolle zwemmers die de potentie hebben om te verrassen in Parijs. Met name op de vrije slag en wisselslag afstanden zijn er Spaanse zwemmers die zich hebben gekwalificeerd voor de Spelen en zullen proberen hun stempel te drukken. 

Tennis: ijzersterk mannenduo

Spanje stuurt zeven professionele tennissers naar Parijs, vijf mannen en twee vrowuen. Maar waar iedere tennisliefhebber op wacht is het magische en ijzersterke dubbelkoppel Rafael Nadal en Carlos Alcaraz. De kersverse Wimbledon-winnaar neemt voor het eerst deel aan de Olympische Zomerspelen, maar voor Nadal is het bekend werk. Sterker nog, hij is de enige nog actieve speler die erin is geslaagd de gouden medaille te winnen in het enkelspel (2008) en dubbelspel (2016).

Wielrennen: traditie van succes

Wielrennen is een sport waarin Spanje een lange traditie van succes heeft. Zowel in het wegwielrennen als het baanwielrennen heeft Spanje renners die kunnen strijden om medailles. Met name in het bergop rijden heeft Spanje sterke klimmers die kunnen uitblinken in de heuvelachtige etappes van de Tour de France en andere grote rondes.

Zeilen: medaillekansen op het water

In het zeilen heeft Spanje ook een aantal medaillekansen. Met name in de klassen Laser, 49er en Nacra 17 heeft Spanje zeilers die tot de wereldtop behoren en zullen proberen hun succes voort te zetten in Parijs.

Teamsporten: strijd om de podia

In de teamsporten, zoals basketbal, handbal en hockey, zal Spanje streven naar podiumplaatsen. Het Spaanse basketbalteam heeft een sterke reputatie en zal proberen om de gouden medaille te verdedigen die ze in 2019 wonnen op het wereldkampioenschap. Het handbalteam heeft ook een sterke traditie en zal proberen om een medaille te winnen in Parijs.

Ga naar de inhoud