Favoriete plaatsen waar Spanjaarden het liefst wonen

Favoriete plaatsen waar Spanjaarden het liefst wonen
Beeld: ai-beeld / redactie

Favoriete plaatsen waar Spanjaarden het liefst wonen

Spanje heeft een gevarieerd landschap, van levendige kuststeden tot rustige bergdorpjes. Deze diversiteit komt ook tot uiting in de woonvoorkeuren van de Spaanse bevolking. Laten we eens kijken naar de favoriete plekken waar Spanjaarden graag wonen, op basis van recente demografische trends en migratiebewegingen binnen het land.

De Spaanse kust blijft een grote aantrekkingskracht uitoefenen op de bevolking. Veel Spanjaarden kiezen ervoor om naar kustplaatsen te verhuizen, wat resulteert in een significante bevolkingsgroei in deze regio’s.

De provincies Alicante en Málaga staan bovenaan de lijst van favoriete bestemmingen. Deze gebieden bieden een aantrekkelijke combinatie van een aangenaam klimaat, prachtige stranden, goede infrastructuur en een rijk cultureel aanbod.

De top 3 groeiende kustgemeenten zijn Torrevieja (Alicante), Estepona (Málaga) en Benidorm (Alicante). Deze gemeenten hebben allemaal een bevolkingsgroei van meer dan 4% geregistreerd in 2022, wat hun populariteit als woonbestemming onderstreept. 

Naast de topbestemmingen in Alicante en Málaga, zien we ook significante groei in andere kustgebieden zoals Marbella (Málaga), Benalmádena (Málaga), Hospitalet de Llobregat (Barcelona) en Arona (Santa Cruz de Tenerife).

Hoewel de kustgebieden dominant zijn als het gaat om verhuizingen, is Madrid de enige binnenlandse provincie die in de top 10 van populaire verhuisbestemmingen staat. Deze trend laat zien dat de hoofdstedelijke regio nog steeds aantrekkelijk is voor binnenlandse migranten vanwege de economische kansen en stedelijke voorzieningen die het te bieden heeft.

Ga naar de inhoud