Nederlandse vader omgekomen bij tragisch auto-ongeluk in Salamanca

Nederlandse vader omgekomen bij tragisch auto-ongeluk in Salamanca
Beeld: google maps / screenshot

Nederlandse vader omgekomen bij tragisch auto-ongeluk in Salamanca

Op de snelweg A-66 in de buurt van het dorp Puerto de Béjar in de provincie Salamanca, heeft een 47-jarige vader de controle over zijn voertuig verloren met fatale gevolgen. Het ongeluk vond plaats op zaterdagochtend rond 08:20 uur. Helaas is de bestuurder overleden en de moeder en drie kinderen raakten gewond. In de Nederlandse kranten wordt geschreven dat de familie uit Maastricht komt.

Verschillende oproepen bereikten de hulpdiensten waarin gemeld werd dat een auto van de weg was geraakt, meerdere keren over de kop was geslagen en uiteindelijk in een nabijgelegen afgrond was beland en op zijn dak tot stilstand was gekomen. De meldingen gaven aan dat de inzittenden, behalve één persoon, uit het voertuig waren gekomen, maar dat er nog iemand vastzat.

Uit de eerste verslagen blijkt dat het een Nederlands gezin betrof, bestaande uit de 47-jarige vader die achter het stuur zat, zijn 46-jarige vrouw en drie zonen van 18 en 20 jaar oud. Helaas overleed de vader ter plekke aan zijn verwondingen. De vrouw en de drie zonen raakten gewond en werden naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht voor medische behandeling.

De Guardia Civil politie heeft een onderzoek gestart naar de precieze oorzaak van het ongeval. Voorlopige bevindingen suggereren dat de 47-jarige vader de controle over het stuur verloor, waardoor de auto van de weg raakte en meerdere keren over de kop sloeg voordat hij in de afgrond belandde.

Ga naar de inhoud