Spanje gekozen tot beste plek ter wereld voor digitale nomaden

Spanje gekozen tot beste plek ter wereld voor digitale nomaden
Beeld: via canva.com

Spanje gekozen tot beste plek ter wereld voor digitale nomaden

In een tijd waarin flexibel werken steeds populairder wordt, zijn er mensen die op zoek zijn naar plekken waar ze hun werk kunnen combineren met een avontuurlijke en inspirerende levensstijl. Voor velen is de term ‘digitale nomade’ realiteit geworden, omdat ze genieten van de vrijheid van remote work. Spanje is in deze groeiende wereld van digitale nomaden uitgegroeid tot een van de populairste bestemmingen.

In een recent rapport van Global Citizen Solutions, een wereldwijd adviesbureau gespecialiseerd in investeringsvisa, werd Spanje beoordeeld als de beste bestemming voor digitale nomaden ter wereld. Deze beoordeling is gebaseerd op een aantal factoren, waaronder de kosten van visa, de voordelen van visa, de kwaliteit van leven, de economie en de technologie.

Nederland staat op de tweede plaats van de lijst van beste bestemmingen voor digitale nomaden. Het land is populair vanwege de hoge kwaliteit van leven, vriendelijke bevolking en uitstekend onderwijs. Hoewel Spanje bovenaan de lijst staat, zijn er ook andere landen die aantrekkelijk zijn voor digitale nomaden.

Noorwegen staat op de derde plaats van de lijst van beste landen voor digitale nomaden. Het land biedt een hoge levensstandaard, een schone omgeving en prachtige natuur. Estland wordt ook genoemd als een opkomend land voor digitale nomaden, vanwege de snelle digitale infrastructuur en gunstige fiscale regelingen.

Roemenië is een andere opkomende bestemming voor digitale nomaden, met een betaalbare levensstijl, rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, en prachtige natuur. Deze landen bieden allemaal unieke voordelen voor mensen die locatie-onafhankelijk willen werken.

Spanje is volgens het onderzoek een aantrekkelijke optie voor digitale nomaden die op zoek zijn naar een betaalbare bestemming met een hoge kwaliteit van leven. De nieuwe wetgeving voor start-ups, de gunstige fiscale regeling en de ideale omgeving voor technologie en innovatie maken Spanje een uitstekende keuze.