Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (114)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (114)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (114)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Al een tijdje serveren wij op maandag- en dinsdagavond eten voor onze gasten. Veel gasten in onze B&B komen vanuit Noord Europa en zijn gewend om in de avond de hoofdmaaltijd te nuttigen. In Spanje is de hoofdmaaltijd om 14:00 uur en op maandag en dinsdagavond zijn er maar heel weinig restaurants open. Vandaar dat Tom op deze avonden kookt. Deze maaltijd bestaat dan uit voor, hoofd en nagerecht inclusief drinken voor een vaste prijs. Enkele gerechten zijn Paella, Chicken Parmigiana of verse Pizza’s

De afgelopen week stond er weer een pizza avond op de planning. Voor de pizza’s maakt Tom zelf het deeg en bakt de pizza’s af in een speciale loeihete pizzaoven. Dit zorgt bijna altijd voor goede pizza’s waar mensen lekker van smullen. Ook de leuke vriendelijke gasten uit Italië wilden wel gebruikmaken van de pizza maaltijd. Het land van De Pizza! O,jee, maar goed geen probleem want de pizza’s lukken eigenlijk altijd wel goed… Ja bijna altijd, want afgelopen week ging het niet volgens plan.

Tom had het deeg zoals altijd op dezelfde manier bereid, maar tijdens het rijzen is er iets niet helemaal goed gegaan. Waarschijnlijk vanwege de hoge temperatuur in combinatie met de hoge luchtvochtigheid (het had daarvoor flink geregend) was het deeg “overrezen” en dat houdt in dat het niet zo goed meer af te bakken is. Minder luchtig en niet zo knapperig. Dat was wel even balen. Tot overmaat van ramp had Tom ook een ander merk kaas gekocht. Geen idee wat dat voor kaas was, maar het smolt niet. Het verbrandde zonder te smelten, heel raar, het leek wel plastic.

Hilariteit alom natuurlijk. Om het helemaal goed af te ronden wilden de andere gasten graag een pizza met ananas. Normaliter geen probleem, maar de Italiaanse meneer moest er bijna van huilen 😀 Zoals je misschien wel weet, verafschuwen Italianen ananas op een pizza, dat is gewoon “not done”. Dit gaf wel het startsein om alle verschillen op eetgebied tussen Nederland en Italië eens onder de loep te nemen en is het natuurlijk een hele leuke en gezellige avond geworden. Saludos Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.