CamperVerhaal: Vlaams koppel op reis door Spanje (22)

CamperVerhaal: Vlaams koppel op reis door Spanje (22)
Beeld: ingezonden

CamperVerhaal: Vlaams koppel op reis door Spanje (22)

INTRO: Colyne en Laurens, een Vlaams koppel besmet met het reisvirus, namen afscheid van hun huis en job voor onbepaalde tijd. Samen met hun energieke, driejarige hond, Barry, ontdekken ze sinds een jaar het veelzijdige continent Europa. Campervan Grace, hun tijdelijke huis op wielen, brengt hen op bekende en minder bekende plekjes. Sinds vier maanden gaat hun route door het indrukwekkende Spanje. Benieuwd naar hun reisverhalen en uitdagingen? Reis dan hier met ze mee.

Op naar Dénia, een pareltje aan de Costa Blanca, een stad die duidelijk in de lift zit. Na het ontbijt vanop het camperplaatsje in de buurt van El Verger reden we dan eindelijk Dénia binnen. De verwachtingen waren redelijk hoog gespannen omdat we al vaker hoorden dat het geld op de bank wel net iets meer zou kunnen opbrengen wanneer je hier zou investeren. We zijn benieuwd…

Onmiddellijk valt de levendige sfeer op en de stad lijkt te bruisen van de activiteit. Een stad met verkeersvrije shoppingstraten zoals ‘la Calle del Mar’ en ‘la Calle de Sandunga’ waar kooplustigen van het ene winkelraam naar het andere hollen. Ook werpt de stad zich meer en meer op als stad van de gastronomie en die waardevolle Michelinsterren vind je hier namelijk ook al terug. Sjiek en piekfijn uit eten gaan waarvoor uiteraard een centje meer zal worden betaald. De stad telt intussen meer dan 400 restaurants en kent een echte eetcultuur. De aanvraag om straks gastronomische hoofdstad te worden werd reeds ingediend en zijn titel als creatieve stad van de gastronomie door Unesco spreekt ook voor zich.

Maar wie gewoon lekker wilt eten zonder te veel poespas komt hier ook goed aan zijn trekken. In de ‘Calle Loreta’, een straat in een kleurrijke buurt, zijn er tal van restaurantjes en tapasbars waar je voor een eerlijke prijs iets kan nuttigen. Wanneer wij er passeren zijn nog heel wat mensen aan het genieten van een koffie naast een laat ontbijtje. Straks komt hier een nieuwe toestroom aan mensen voor de lunch. Naast het culinaire, kent Dénia uiteraard ook andere troeven zoals het ‘Castillo de Dénia’ (11e-12e eeuw) gelegen in de hoogte, bovenaan de Monte Diana. Van hieruit werp je een blik op zowel de Middellandse Zee als op de ganse stad. Je kan heerlijk wandelen via de wijk Las Rotas langs de kustlijn tot over de grenzen van Xàbia/Jávea naar de prachtige grotten van Cova Tallada. Daarnaast komt ook de sportieve fietser hier ruimschoots aan zijn trekken. Niet voor niets komen wielerploegen tijdens de winter massaal naar hier afgezakt tijdens hun voorbereiding op volgend seizoen. Je kan hier en in omstreken bergjes oprijden tot je er murw van wordt. Een rondje Dénia langs kustplaatsjes als Javea, El Poble Nou de Benitachel, wat landinwaarts via Teulada, Senija – waar een prachtig schilderwerk tegen een gevel beweert dat ze van fietsers houden – Lliber, Gata de Gorgos, Jesus Pobre. Onze eigenste Remco en kersvers dubbel Olympische kampioen rijdt hier ook vaak voorbij.

Na een eerste verkenning stappen we richting haven en vleien neer op een terrasje. Het is kwart voor twaalf wanneer de ober ons vraagt of we een ontbijtje wensen. Wanneer ik wat vreemd opkijk en even een blik werp op mijn horloge, lacht ook de camarero even. In België zou je wel vaker vreemde blikken verkrijgen met je ontbijt rond de middag.

Aan diezelfde haven kan je trouwens de veerboot nemen naar de Balearen. In 3u sta je op Ibiza te dansen op het strand Bora Bora of met nog vier uurtjes langer kan je genieten van zon, zee en strand op het eiland Mallorca.

Allemaal troeven die van Dénia maken zoals het op vandaag al is. Een leuke kuststad die stilaan wat dezelfde roem als Calpe of zelfs Marbella begint te krijgen, met dit verschil, hier lijkt alles nog puur en heb je de indruk dat het nog echt allemaal aan het gebeuren is.

Maar aan dit alles hangt uiteraard een prijskaartje, de prijzen van vastgoed kennen ondertussen een opwaartse beweging zodat er al eens wat dieper in de portemonnee getast dient te worden voor wie zich hier een stekje wilt toeëigenen. Tip: nIet te lang meer wachten dus …

Wie interesse heeft in onze verdere avonturen, dit kan via onderstaande link naar onze Polarsteps.

‘Vlaams koppel op reis door Spanje’ vertelt het verhaal van Colyne en Laurens die samen met hun campervan Grace door Europa reizen. Volg hun avonturen in Spanje via onze SpanjeVerhalen, of lees hun reisverslagen op Polarsteps.