Valencia heeft in 2024 de Beste Hamburger ter Wereld

Valencia heeft in 2024 de Beste Hamburger ter Wereld
Beeld: Hundred Burgers / web

Valencia heeft in 2024 de Beste Hamburger ter Wereld

In de wereld van lekker eten is er niets zo heerlijk als een perfecte hamburger. De volle smaken, de frisse ingrediënten en de creativiteit die in elke hap te vinden is, maken hamburgers tot een populaire keuze over de hele wereld. Dit jaar heeft Spanje echter iets bijzonders bereikt: voor het eerst ooit is een Spaanse hamburger uitgeroepen tot “The World’s Best Burger”.

De hamburgerketen “Hundred Burgers” in Valencia en Madrid heeft niet alleen de harten van liefhebbers veroverd, maar is ook uitgeroepen tot de beste ter wereld! Opgericht in 2020 door Alex González-Urbón en Ezequiel Maldjian, hebben ze zelfs Pizza Loves Emily uit New York, die altijd de nummer één was, achter zich gelaten. Inmiddels telt Hundred Burgers vier vestigingen in Valencia en drie in Madrid.

De basis van elke geweldige hamburger ligt in de ingrediënten. Bij Hundred Burgers worden de ingrediënten dagelijks vers gemaakt. Het brood is een demi-brioche dat elke ochtend vers wordt gebakken. Dit zorgt voor niet alleen een heerlijke textuur, maar ook voor een unieke smaak die andere hamburgers vaak missen.

De vleeskeuze is minstens zo belangrijk. Hundred Burgers gebruikt dry aged vlees van rubia gallega, wat een bijzondere smaakdimensie toevoegt aan hun hamburgers. Het vlees krijgt de tijd om op natuurlijke wijze zacht te worden en zijn smaak te concentreren, wat resulteert in een sappige en malse bite. Dit soort aandacht voor detail is wat deze hamburger uit de menigte laat opvallen.

Hamburgers zijn altijd een canvas voor culinaire creativiteit geweest. Bij Hundred Burgers hebben ze dit principe naar een hoger niveau getild. Naast de traditionele toppings experimenteren ze met lokale ingrediënten en verrassende combinaties die een nieuwe draai geven aan het klassieke recept. Denk aan zelfgemaakte sauzen, artisanale kazen en zelfs exotische specerijen die de smaakpapillen prikkelen.

Deze innovatieve benadering zorgt ervoor dat elke hamburger niet alleen een maaltijd is, maar een ervaring. Klanten worden aangemoedigd om verschillende combo’s uit te proberen en hun eigen favoriete combinaties te creëren. Hierdoor blijft de eetervaring fris en spannend, wat klanten keer op keer terugbrengt.

Het is één ding om gewaardeerd te worden door klanten, maar het is iets heel anders om erkenning te krijgen van experts in de culinaire wereld. De vermelding van Hundred Burgers in de “The World’s Best Burgers” gids is een bewijs van hun toewijding aan kwaliteit en innovatie. Deze prestigieuze erkenning toont aan dat ze niet alleen voldoen aan de verwachtingen van hun klanten, maar ook aan die van de wereldwijde culinaire gemeenschap.

veneta ijszaak
Valencia heeft de beste ijszaak van Spanje en de vijfde beste ter wereld
Tijdens het Gelato Festival World Ranking van 2024 is een Spaanse ijszaak in Valencia uitgeroepen tot de vijfde beste ter wereld. Deze gelateria is ook de beste van Spanje, wat het vakmanschap van de ijsmeester onderstreept. Leer deze bijzonder smakelijke heladeria kennen en geniet van hun ijscreaties.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud